Cel mai scurt Congres FMF. Rebeja: Noul Statut FMF nu poate fi înregistrat de ASP

Cel mai scurt Congres FMF. Rebeja: Noul Statut FMF nu poate fi înregistrat de ASP

Președintele Academiei de Fotbal, Radu Rebeja, a fost astăzi la Congresul Federației Moldovenești de Fotbal (FMF) și nu a rămas mulțumit de acest eveniment, informează OFICIAL. 

El spune că în jumătate de oră au fost aprobate actele, s-au ținut discursuri și declarații.

„Probabil, cel mai scurt Congres FMF din istoria organizației!

În cazul în care excludem cuvântările de salut din partea organizatorilor, oaspeților și Dlui Cebanu Pavel – unicul care, apropo, a vorbit despre neexistența rezultatelor în fotbalul moldovenesc – restul vorbitorilor au rămas încântați de activitatea FMF, iar lucrările Adunării Generale s-au încadrat în 30-35 min.

În doar jumătate de oră au avut loc: aprobarea fără întrebări și dezbateri a tuturor actelor și deciziilor Comitetului Executiv, raportului financiar, raportului companiei de Audit, abrogarea actualului Statut și votarea Statutului în redacție nouă!”, spune Rebeja.

Fostul fotbalist menționează că a fost unicul care a solicitat luare de cuvânt.

„E trist când persoanele responsabile de dezvoltarea fotbalului în RM nu doresc să-și adreseze câteva întrebări atât de evidente: De ce suntem așa de slabi și de ce suntem la coada tuturor clasamentelor și raitingurilor?

Am fost unicul care am solicitat luare de cuvânt! Am fost unicul care l-a întrebat pe Președintele de onoare, Dl Pavel Cebanu, dacă este mulțumit de situația în fotbalul moldovenesc! Am fost unicul care l-am felicitat pe oaspetele Congresului și Președintele FRF, Dl Răzvan Burleanu, că este un conducător al unui fotbal din partea de sus a raitingului mondial, pe când noi suntem pe locul 180❗️

Și am fost unicul care a vorbit de Statutul nou aprobat, prin care FMF urmărește să-și subordoneze atât membrii afiliați, cât și Adunarea Generală!”, spune Rebeja.

În final, el spune că după astfel de ședințe „Avem ceea ce merităm! 😞”.

„Ceea ce ține de mine și partenerii mei – vom merge cu capul sus și vom continua să schimb fotbalul nostru spre bine, cel puțin unde avem posibilitatea să ne implicăm !

P.S.
Rămân de părerea că noul Statutul FMF, astăzi aprobat, nu poate fi înregistrat de ASP, întrucât sunt prea multe încălcări legislative!”, spune Radu Rebeja.

Share