Ce pățești dacă înghiți semințe de pepene

Ce pățești dacă înghiți semințe de pepene

Este cazul să te îngrijorezi dacă înghiți mai multe semințe de pepene roșu? Specialiștii spun că nu, dimpotrivă semințele au proprietăți nebănuite.

Seminţele de pepene roşu sunt bogate în fibre, ceea ce înseamnă că asigură o bună digestie şi luptă împotriva paraziţilor intestinali.

De asemenea, aceste seminţe mici şi negre conţin citrulină, un antioxidant care este esenţial în combaterea aterosclerozei, a hipertensiunii şi a anginei pectorale.

În compoziţia seminţelor de pepene roşu se mai găsesc vitaminele A, B şi C, magneziu, fier, calciu, mangan şi grăsimi poli şi mononesaturate.

Cercetătorii americani susţin că seminţele de pepene roşu sunt indicate şi pentru menţinerea tractului urinar şi a rinichilor, scrie PrimaTv.ro. Specialiştii recomandă consumul de ceai din seminţe de pepene roşu, deoarece este un excelent diuretic, care ajută la eliminarea nisipului şi pietrelor de la rinichi.

Nu în ultimul rând, seminţele de pepene roşu întăresc muşchiul inimii, îmbunătăţesc memoria şi concentrarea şi redau elasticitatea pielii. În ceea ce priveşte viaţa intimă, seminţele de pepene roşu au puterea de a creşte libidoul şi de a «îmbunătăţi» potenţa bărbaţilor.

Sursa: realitatea.net

Share