Ce boli ascunde pofta de dulce

Ce boli ascunde pofta de dulce

Zahărul este unul dintre cele mai periculoase alimente, dar oamenii continuă să îl consume în cantități mari. Vezi ce boli ascunde pofta de dulce.

 Stresul îți dă peste cap obiceiurile alimentare și crește nivelul de cortizol, hormonul care duce la fluctuații ale nivelului de zahăr din sânge. Pentru că te simți fără energie, cauți cea mai rapidă metodă de a prinde putere: mănânci ceva dulce.

Cercetătorii de la Universitatea Michigan au arătat că pofta de dulce se triplează în urma stresului și duce la tulburarea de mâncat compulsiv. Nu doar stresul duce la nevoia de a mânca zahăr, ci și alte probleme de sănătate.

Infecții fungice

Dacă nu poți rezista o zi întreagă fără zahăr sau pâine, s-ar putea să ai o ciupercă, potrivit dailymail.co.uk. Dacă ai luat antibiotice mai mult de trei ori într-un an, obișnuiești să iei medicamente antiacide după fiecare masă sau ți-au fost prescrise tratamente cu steroizi, s-ar putea să ai candidoză. Această ciupercă se hrănește cu zahăr și pentru că dulciurile și pâinea sunt transformate rapid în glucoză, simți nevoia să le consumi. Dacă dai curs acestor dorințe, ciuperca se înmulțumește rapid și îți intensifică poftele. Renunță la zahăr și la cafeină și vei ajuta, astfel, la restabilirea echilibrului bacteriilor bune din organism. Acest proces durează până la 5 luni, dar cu timpul ar trebui să fie mai ușor să reziști poftelor de dulce.

Oboseală suprarenală

Dacă ești nervoasă când își este foame și te simți stresată, s-ar putea să suferi de oboseală suprarenală. Aceste simptome sunt însoțite de amețeli când te ridici, infecții frecvente alte gâtului, sete continuă și nevoia de a urina frecvent. Glandele suprarenale regularizează răspunsul corpului la stres, însă atunci când sunt suprasolicitate, obosesc, te lasă fără energie și te fac să simți nevoia de dulce. Încearcă să mănânci puțin și des, să ai mese bogate în proteine, să iei gustări formate din nuci, brânză sau ouă și vei menține, astfel, nivelul de energie, fără a mai simți nevoia de a consuma zahăr.

Menopauză sau premenopauză

Dacă ai trecut de 38 de ani și te confrunți cu schimări bruște de atitudine, observi o diminuare a libidoului, iar menstruație devine neregulată, s-ar putea să te apropii de menopauză. În această perioadă te poți confrunta și cu insomnie, dureri de cap, oboseală sau bufeuri. Pe măsură ce nivelul de prgesogen și estrogen încep să scadă, celulele nu mai răspund la fel de bine la insulină și apar poftele de dulciuri. Problema este că te simți, în continuare, obosită și nervoasă după consumul de zahăr, așa că soluția este să stăpânești aceste nevoie. În loc de dulciuri, ia bitamina B6.

Probleme ale tiroidei

Dacă muncești mai multe de 40 de ore pe săptămână și te simți obosită tot timpul, s-ar putea să ai probleme cu tiroida. Aceste senzații sunt însoțite, de obicei, de dureri de cap, articulare și de fluctuații în greutate. Atunci când tiroida nu funcționează bine, dorința de a mânca zahăr se intensifică. Încearcă să bei mai multă apă și evită alimentele procesate sau cele cu făină albă, iar pofta de dulce se va diminua, scrie unica.ro.

Share