Campionatul Național la Șah clasic între juniori : Iată învingătorii

Campionatul Național la Șah clasic între juniori : Iată învingătorii

120 de tineri șahiști au participat în perioada 6-12 martie la Campionatul Național la Șah clasic între juniori organizat de Federaţia de Șah a Republicii Moldova, informează OFICIAL.

La Campionat s-au întrunit cei mai puternici tineri şahişti din Moldova – campionii raioanelor și premianții campionatelor municipale din Chișinău, Bălți, Tiraspol, Comrat, Tighina, Râbnița, Fălești, Donduşeni, Orhei, Râșcani, Strășeni, Criuleni, Sângerei, Ialoveni, Basarabeasca, Ungheni, Hâncești ș.a.

Participanții au fost repartizați pe categorii de vârstă: până la 12, 14, 16 și 18 ani (separat fete și băieți).

Titlul de campion al Moldovei între tineret până la 18 ani l-a obținut elevul Şcolii Sportive Specializate de şah din Chişinău Alexandru Baranciuc. Medalia de aur între tinere până la 18 ani a cucerit-o eleva aceleiași școli maestra FIDE Ana Petricenco, membru al lotului național.

Între juniori până la 16 ani Iurii Miron din Chișinău a reușit să cucerească trofeul principal. În clasamentul junioarelor medalia de aur a obținut-o Anastasia Dulțeva din Chișinău.

Cea mai anevoioasă a fost lupta în grupa șahistelor până la 14 ani. Două participante au învins toate adversarele, iar în partida directă au jucat remiză. În rezultatul meciului adăugător campioană a devenit Ecaterina Comarnițcaia din Tiraspol, iar locul 2 i-a revenit Anei Chendighilean din Basarabeasca. Pe prima treaptă a podiumului între juniori până la 14 ani a urcat Chiril Gurețchi din Tiraspol.

În cea mai numeroasă grupă a șahiștilor pînă la 12 ani medalia de aur i-a revenit lui Dmitrii Gubin din Tiraspol, medalia de argint a cucerit-o Vlad Albu din Chișinău, iar medalia de bronz – Vitali Jimji din Comrat. În clasamentul fetelor medalia de aur a obținut-o Elena Chiosa din Chișinău.

Învingătorii Campionatului au obținut dreptul de a reprezenta Republica Moldova la Campionatul Mondial la șah pe categorii de vârstă în perioada 12-25 noiembrie în orașul Montesilvano, Italia. Premianții campionatului au fost premiaţi cu medalii, premii bănești şi diplome.

Share