Burgerul O.N.O.J.E  – în vizorul organizațiilor antidiscriminare

Burgerul O.N.O.J.E  – în vizorul organizațiilor antidiscriminare

Consiliul pentru Prevenirea și Eliminarea Discriminării și Asigurarea Egalității (CPEDAE) s-a autosesizat ca urmare a comentariilor de pe rețelele de socializare privind lansarea pe piața a unui produs burger din pâine neagră cu denumirea O.N.O.J.E.

Burgerul  a fost lansat cu ocazia Halloween-ului. Acesta e pregătit din chiflă neagră cu susan, carne de pui, lăptucă, cașcaval DorBlue, roșii, bostan și sos Tanduri și costă 60 lei.

Unii susțin că este vorba de discriminare în adresa lui John Onoje. Reprezentanții companiei însă, au spus că nu știau că există o asemenea persoană în Moldova ca John Onoje, iar O.N.O.J.E se descifrează ca Our New Orleans Jalapeno Eating.

“Consiliul urmează să dea o  apreciere a acestui fapt prin prisma Legii nr. 121/25-05-2012 cu privire la asigurarea egalității și să constate dacă acest produs și mesajul asociat lui în scopul promovării acestuia constituie sau nu rasism: „[…] doar astăzi, unicul în lumea întreagă burger O.N.O.J.E.!” (original „только сегодня, единственный во всем мире O.N.O.J.E. бургер!”).Ședinţa de audieri, pe marginea acestui caz va avea loc la data de 18 noiembrie 2014 și este publică″, se anunță pe egalitate.md.

Maria Roșca

 

Share