Bomboane cu viermi într-un magazin din capitală (foto)

Bomboane cu viermi într-un magazin din capitală (foto)

Agenția pentru Protecția Consumatorilor (APC) a descoperit recent, trei loturi de bomboane cu termenul de valabilitate expirat într-un magazin din Chișinău.Despre aceasta anunță serviciul de presă al instituției.

Inspectorii APC au inițiat controlul de stat în baza unei reclamații prin care consumatorul afirmă că într-un magazin sunt comercializate bomboane cu viermi. Au fost prelevate probe de produsele reclamate și s-a constatat că produsele erau expirate și că erau infectate
cu viermi.

De asemenea, urmare controlului s-au mai descoperit și alte 2 loturi de bomboane  ce de asemena aveau termenul de valabilitate expirat, iar acest lucru contravine  articolului 7 alin. (7) al Legii Nr. 105 din 13.03.2003 privind protecţia consumatorilor, în care este stipulat că: ,,este interzis importarea, plasarea pe piață și comercializarea produselor expirate”.

Pentru neconformitățile depistate, inspectorii au încheiate procese-verbale cu privire la contravenţie. De asemenea, au eliberat prescripții de interzicere a loturilor și înlăturare a neconformităților. Agentul economic riscă o amendă cu valoare cuprinsă între 100-200 unități convenționale pentru persoană juridică și 100- 150 unități convenționale pentru persoană fizică.

Potrivit Agenției pentru Protecția Consumatorilor, infectarea bomboanelor poate apărea numai în urma nesupravegherii şi nerespectării condiţiilor şi normelor igienico-sanitare la comercializarea produselor de cofetărie şi păstrarea lor.

Maria Roșca

Share