Beneficii mai puțin cunoscute ale consumului de bere

Beneficii mai puțin cunoscute ale consumului de bere

De-a lungul timpului, studiile au demonstrat numeroase beneficii ale consumului moderat de bere, începând cu rehidratarea organismului după efort fizic, până la reducerea incidenței ulcerului.

Există însă și beneficii mai puțin cunoscute, precum faptul că un consum moderat de bere poate contribui la creșterea nivelului de atenție și poate favoriza memoria pe termen scurt, poate îmbunătăți vederea și poate contribui la atenuarea episoadelor de insomnie.

“Cercetătorii din întreaga lume sunt implicați în studii care demonstrează beneficii ale consumului moderat de bere în arii importante precum sănătatea inimii, a sistemului osos și chiar în cazul unor boli precum Alzheimer. Există însă și beneficii mai puțin cunoscute ale consumului moderat de bere, dar la fel de interesante și importante. Acestea merită întreaga noastră atenție și nu fac decât să îmbogățească lista de motive pentru care un consum moderat de bere poate face parte cu succes dintr-o dietă sănătoasă”, spune Corina Zugravu, Președintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție.

Berea îmbunătățește memoria și nivelul de atenție

Un studiu realizat în România demonstrează că un consum moderat de bere poate favoriza procesele de memorare, asigurând încorporarea datelor recente în memoria pe termen lung.

Cercetătorii au demonstrat, de asemenea, că un consum moderat de bere în rândul persoanelor active amplifică impactul amintirilor autobiografice plăcute asupra creierului.

Mai mult, cercetările evidențiază faptul că un consum moderat de bere permite o creștere a utilizării dinamice a tuturor resurselor de atenție ale sistemului nervos central. Astfel, persoanele care au consumat o cantitate moderată de bere au prezentat o alocare de 2 ori mai puternică a resurselor ce țin de atenție.

Poate reduce riscul de cataractă

Un consum moderat de bere poate avea, datorită conținutului de antioxidanți datorat hameiului, efectul surprinzător de a reduce riscul apariției cataractei.

Studii internaționale au arătat că în rândul persoanelor care au consumat cantități moderate de bere, s-au înregistrat cu până la 50% mai puține cazuri de cataractă.

Remediu pentru insomnie

Datorită hameiului 100% natural folosit la fabricarea ei, consumul moderat de bere poate contribui la atenuarea episoadelor de insomnie.

Pe lângă conținutul său de antioxidanți, hameiul eliberează și o substanță numită carbonil dimetilvinil, cunoscută pentru efectul sedativ și de relaxare. Astfel, în combinație cu alte componente ale berii, precum vitamina B2 și acidul nicotinic, hameiul ajută la o instalare mai rapidă a stării de somnolență.

Sursa: www.realitatea.net

Share