Atenţie! Nu face asta pe caniculă!

Atenţie! Nu face asta pe caniculă!

NU consuma alimente reci

Deşi foarte tentante, îngheţata sau produsele ţinute la frigider nu fac bine corpului. Deşi tentaţia este mare, produsele alimentare reci, în general îngheţata sau băuturile cu gheaţă trebuie evitate.
Chiar şi apa trebuie consumată la temperatura camerei. Chiar dacă pe moment, atunci când bem un pahar cu apă rece ca gheaţa, senzaţia este de răcorire, aceasta este urmată, la fel de brusc, de o creştere şi mai mare a temperaturii corpului decât înainte de a bea sau de a mânca rece. De ce? Ei bine, atunci când corpul nostru este nevoit să proceseze alimente sau băuturi foarte reci, el se foloseşte de rezervele de energie pentru a le metaboliza, or, arderile dau, evident, căldură.

NU consuma alcool

Deși mulți se gândesc să se răcorească cu o bere rece, la terasă, alături de câțiva amici, specialiștii spun că nu o deloc o idee bună. În general alcoolul ar trebui evitat, fie că e vorba de bere, vin sau alte băuturi, pentru că acestea favorizează deshidratarea și îngreunează lupta corpului uman cu căldura din aceste zile toride.

NU consuma cafea sau băuturi carbogazoase

Nici cafeaua sau răcoritoarele ce conțin cafeina și mult zahăr nu sunt indicate – cafea, cola sau alte sucuri carbogazoase. Motivul? Acestea sunt diuretice şi accelerează procesul de eliminare a apei din organism.

NU consuma zahăr

Alimentele bogate în zahăr favorizează deshidratarea şi diminuează capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii. Dacă simți nevoie de dulce – CITEȘTE MAI MULT

SURSA: revistablogurilor.ro

Share