Angajații IGP au organizat activități cultural-sportive pentru copii

Angajații IGP au organizat activități cultural-sportive pentru copii

Astăzi, 1 iunie, de Ziua Internațională a Copilului, în scuarul Teatrului de Operă și Balet ” Maria Bieșu” din  capitală, angajații Inspectoratului General al Poliției împreună cu reprezentanții Uniunii Naționale a Studenților și Tineretului din Republica Moldova au organizat și desfășurat mai multe activități cultural-sportive, dedicate copiilor. 
 
Potrivit unui comunicat de presă, evenimentul a debutat cu un  discurs al  șefului adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc care a ținut să transmită copiilor cele mai frumoase gînduri și urări de bine cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului.
Pe scena improvizată în scuarul Teatrului de Operă și Balet au evoluat, pe durata evenimentului, formaţii tinere ce au dansat şi au cântat spre deliciul publicului, care, datorită vremii frumoase, a rămas încîntat de prestația tinerilor artiști.
Cei mici au avut ocazia să privească interiorul maşinilor de patrulare, iar deliciul acestora, fiind reprezentat de motoretele inspectorilor de patrulare. Copiilor  le-a fost oferită posibilitatea să se simtă în postura de polițiști, urcînd la volanul mașinilor de serviciu și a motoretelor de patrulare.
Pe parcursul programului, copiii au vizionat prezentările de forţă ale Brigăzii de poliție cu destinație specială ,,Fulger” și armamentul din dotarea Brigăzii,  rețineri cu ajutorul cîinilor polițiști ai Centrului chinologic al IGP, numere artistice prezentate de caii plutonului de cavalerie a INP, concursuri și jocuri distractive organizate de angajații poliției, iar copiii care s-au implicat activ în concursuri și au dat dovadă de cunoștințe în domeniul securității rutiere s-au ales cu daruri și diplome din partea polițiștilor.
Angajații Secției prevenire a Direcției generale securitate publică a IGP au distribuit, prin intermediul Centrului Mobil de Prevenire și Informare al Poliției, diverse materiale informativ – preventive, destinate atât copiilor, cât şi părinţilor şi bunicilor, prezenţi la activităţi.
Nici însoțitorii copiilor nu au rămas fără atenție din partea polițiștilor.  Posesorii de premise de conducere au avut posibilitatea să verifice dacă le-au fost sau nu aplicate amenzi sau puncte de penalizare. Totodată, toți participanții la eveniment au avut ocazia să fie familiarizați cu recomandări utile de întreținere a unui animal de companie din partea polițiștilor  Centrului Chinologic.
Activitatea reprezintă continuitatea Acordului de colaborare între Inspectoratul General al Poliţiei al MAI şi Uniunea Națională a Studenților și Tineretului din Republica Moldova, semnat în noiembrie 2015.
IGP menționează: toate subdiviziunile teritoriale ale IGP s-au implicat activ în organizarea și desfășurarea activităților distractive, dedicate Zilei Internaționale a Copilului.
Doina Secrieru
Share