Amendă pentru FC Zimbru: Vicepreședintele clubului s-a apropiat de arbitrii unui meci și și-a exprimat nemulțumirea

Amendă pentru FC Zimbru: Vicepreședintele clubului s-a apropiat de arbitrii unui meci și și-a exprimat nemulțumirea

Comitetul de Competiții al Federației Moldovenești de Fotbal (FMF) anunță că a examinat abaterile disciplinare constatate și înregistrate conform rapoartelor de joc la meciurile „Campionatului R. Moldova la fotbal, Divizia Națională, ediția 2020/21”. Totodată, FMF a publicat deciziile luate. 

„Examinând raportul de joc al meciului FC PETROCUB – FC ZIMBRU, din data de 12.04.2020 (Campionatul R. Moldova la Fotbal, Ediția 2020-2021, Divizia Națională, etapa a XXVII-a) s-a constatat că imediat după fluierul final al meciului vicepreședintele FC ZIMBRU, dl Sevastian BOTNARI s-a apropiat de arbitrii meciului care se deplasau spre vestiare și și-a exprimat nemulțumirea față de deciziile acestora, folosind cuvinte necenzurate și jignitoare în adresa întregii brigăzi de arbitri. În temeiul art. 42.3. «Cod Disciplinar» și art. 4 al «Regulamentului privind Organizarea și Funcționarea Comitetului de Competiții al F.M.F.», Comitetul de Competiții al F.M.F.”, spun cei de la Federație.

Prin urmare a fost luată decizia de a suspenda pentru 3 etape de campionat oficialul clubului FC ZIMBRU, Sevastian Botnari pentru încălcarea prevederilor art. 42.3 al Codului Disciplinar.

Conform art. 17 al Codului Disciplinar – Suspendarea constă în interzicerea participării la următorul meci şi de a avea acces la vestiarele echipelor sau arbitrilor, pe banca de rezervă şi în incinta terenului de joc. Oficialii suspendați nu pot lua loc în tribună și nu au dreptul de a intra în contact cu echipa lor.

Conform prevederilor art.17.4 al Codului Disciplinar – Suspendare urmează să fie prelungită până la plata integrală a amenzii.

Totodată, a fost luată decizia de a aplica sancțiune sub formă de amendă FC ZIMBRU în mărime de 3 000,00 lei (trei mii lei, 00 bani) lei (MDL), în conformitate cu prevederile art. 42.3. al Codului Disciplinar.

Mihaela Rotari

Share