Adidaşi de acum 1500 de ani? O descoperire ridică problema călătoriilor în timp

Adidaşi de acum 1500 de ani? O descoperire ridică problema călătoriilor în timp

O descoperire arheologică din Asia face furori în presa ştiinţifică internaţională. Este vorba de mumia unui mongol, găsită în munţii Altai din Siberia. Mormântul este considerat a fi cea mai bine conservată relicvă de acum 1500 de ani, relatează GadgetReport.ro

Mumia a fost găsită alături de scheletul unui cal, capul unei oi, o pătură şi câteva obiecte personale ale bărbatului care a murit şi a fost îngropat după ritualurile tribului Turkik.

Adidaşi de acum 1500 de ani? O descoperire ridică problema călătoriilor în timp“Este primul mormânt intact Turkik descoperit în Mongolia şi probabil în toată Asia Centrală”, a declarat arheologul B. Sukhbaatar, de la Khovd Museum din Mongolia, citat deScienceAlert.com.

Mumia, descoperită la 3 metri adâncime, într-un mormânt aflat la altitudinea de 2803 metri, a umit lumea ştiinţifică.

“Bărbatul a fost înmormântat înfăşurat în patru straturi de bumbac, alături de o şa brodată, un frâu, un vas de lut, un bol de lemn, un ceainic de fier, perne şi o traistă în care s-au găsit mai multe obiecte de îmbrăcăminte din lână de oaie şi capră”, a declarat expertul.

Arheologii au fost surprinşi de calitatea obiectelor, mai ales de încălţările bărbatului, care imită o pereche de adidaşi. „Calitatea acestora, modul de realizare, toate detaliile sunt cu adevărat remarcabile. Ai zice că aparţin zilelor noastre, nu unei persoane care a trăit acum 1500 de ani”, a afirmat arheologul B. Sukhbaatar.

Descoperirea arheologică a creat senzaţie în lumea adepţilor teoriilor SF, nu puţini fiind cei care afirmă că cel puţin încălţămintea dovedeşte că avem de-a face cu un călător în timp.

mummy-team

 

Share