Acord istoric între Federațiile de Fotbal ale Moldovei și României

Acord istoric între Federațiile de Fotbal ale Moldovei și României

Federația Moldovenească de Fotbal (FMF) a semnat, în premieră, un acord de parteneriat cu Federația Română de Fotbal, care „va transforma calitativ colaborarea dintre cele două foruri de profil”. 

Acordul presupune un schimb permanent de informații și bune practici, precum și acțiuni concrete, care vor asigura dezvoltarea sustenabilă a fotbalului pe ambele maluri ale Prutului.

Urmează ca federațiile să organizeze meciuri amicale dintre selecționatele de juniori și tineret. În cadrul parteneriatului vor avea loc sesiuni de instruire a arbitrilor, antrenorilor și managerilor fotbalistici, pentru a asigura un nivel competitiv de pregătire a acestora. Este preconizată o colaborare mai strânsă și schimbul de experiență în vederea pregătirii echipelor de fotbal feminin, precum și acțiuni de promovare a acestuia cu scopul implementării strategiei UEFA de transformare a fotbalului feminin în cel mai popular joc de echipă pentru femei.

Un capitol aparte este dedicat implementării în comun a proiectelor cu finanțare europeană pentru dezvoltarea dimensiunii sociale a fotbalului.

Una dintre activitățile comune imediate este invitarea observatorilor de arbitri români la meciurile din Divizia Națională, pentru a asigura acordarea imparțială a calificativelor de evaluare a arbitrajului.

Acordul a fost semnat ieri la București de către Leonid Oleinicenco, Președintele FMF și Răzvan Burleanu, Președintele FRF.

„Evenimentul de astăzi reprezintă un angajament ferm de continuare a progresului în fotbal prin implementarea soluțiilor care vor răspunde provocărilor cu care se confruntă fotbalul pe plan intern și regional. Împreună putem face lucruri importante în fotbal și pentru fotbal.  Acordul de la București este un pas foarte important pentru fotbalul moldovenesc, care urmează a fi completat și cu alte parteneriate similare, astfel Republica Moldova incluzându-se într-un circuit internațional de dezvoltare și coeziune socială prin fotbal”, a menționat Leonid Oleinicenco.

„Sunt convins că în următoarea perioadă vom putea vedea beneficiile acestei colaborări, cunoscând interesul comun al celor două federații pentru o dezvoltare sustenabilă a fotbalului în România și Moldova”, a declarat la rândul lui, Răzvan Burleanu.

Doina Secrieru

Share