Acesta este telefonul viitorului şi se va lansa în curând

Acesta este telefonul viitorului şi se va lansa în curând

Telefoanele modulare vor deveni in curand realitate. Primul din cadrul Proiectului Ara al celor de la Google va deveni disponibil comercial in a 2-a jumatate a acestui an, prima data urmand sa fie lansat in Puerto Rico. Daca Ara devine o realitate comerciala, ar putea sa schimbe total piata telefoanelor de astazi. Ar contine o unitate de baza la care consumatorii pot adauga module pentru a-si construi propriul telefon.

Compania Advanced Technology and Projects (ATAP), pe care Google a pastrat-o dupa ce a vandut Motorola catre Lenovo, a aratat ultima versiunea a prototipului, numit Spiral 2, la o conferinta a developerilor din Mountain View, California. Procesul de design pentru Spiral 2 a inceput in luna iulie. A fost livrat ca produs final in luna decembrie de catre compania cu baza in Taiwan, Quanta.

Cu toate astea, pana la lansarea Ara in Puerto Rico, ATAP va produce Spiral 3, care se asteapta sa fie gata pana in primavara acestui an, conform spuselor lui Paul Eremenko, seful ATAP pentru Proiectul Ara.

Avand in vedere design-ul modular, Spiral 2 este descris ca avand “on-device network” ci switch Toshiba UniPro si bridge ASIC in centrul sau. Marvel si Nvidia au creat doua design-uri referentiale pentru Spiral 2 bazandu-se pe procesoarele lor PXA1928, respectiv Tegra K1. Acestea se atasazea la baza. Eremenko a spus ca Spiral 3 va contine un nou switch UniPro si ASIC ca va permite transfer de date nelimitat.

In timp ce asta va forma o baza ce se asteapta sa coste 50 de dolari, consumatorii vor putea apoi sa cumpere module aditionale pentru camera, ecran, senzori, cipuri wireless, radio, baterie, speakere si alte componente care ar putea sa nu fi fost gandite pentru un smartphone astazi. Aceste parti se vor atasa, dar asa cum Eremenko a mentionat, viziunea lor este ca acestea sa fie legate prin cuplare electromagnetica.

Sursa: haker.md

 

Share