Academia FMF oferă oportunități de formare profesională continuă pentru managerii cluburilor sportive

Academia FMF oferă oportunități de formare profesională continuă pentru managerii cluburilor sportive

Problemele comunității sportive se află în atenția permanentă a Academiei Federației Moldovenești de Fotbal (FMF). În urma unor discuții avute cu managerii sportivi și consultărilor desfășurate la Vadul lui Vodă, Academia FMF a elaborat programul Managementul clubului sportiv, destinat administratorilor cluburilor sportive, sportivilor performanți care și-au încheiat cariera, profesorilor de educație fizică și tuturor celor care promovează sportul și modul sănătos de viață.

În cadrul consultărilor, managerii sportivi au vorbit despre multitudinea problemelor cu care se ciocnesc în activitățile sale. Astfel, aceștia au subliniat că nu au beneficiat vreodată de instruiri în domeniul managementului, procesul de administrare fiind unul bazat pe practici învechite. Mai mult decât atât, managerii nu cunosc modalitățile de accesare a finanțării și adesea sunt nevoiți să muncească fără a avea vreun sediu.

Mihai Burciu, președintele Federației de Padel: „În majoritatea cazurilor, vorbim despre o infrastructură precară, activitatea managerială se desfășoară fără a avea specialiști în domeniu, de exemplu, fără contabil. Foarte mulți manageri nu cunosc principiile elaborării unor strategii și planificări, mai folosesc registrele și cataloagele pe suport de hârtie. Și dacă vorbim despre cluburile sportive, multe din acestea nu au logo, culori specifice adoptate și nici simboluri”.

Analizând multitudinea problemelor invocate, Academia FMF a elaborat un program care vine să răspundă necesităților de formare profesională. Managementul clubului sportiv oferă cunoștințele necesare și dezvoltă abilitățile manageriale privind administrarea clubului sportiv.

Corneliu Popovici, director, Academia FMF: „Programul de perfecționare Managementul clubului sportiv poate fi relevant pentru piața forței de muncă în mai multe moduri. În primul rând, sportul este o activitate populară și există o cerere constantă pentru specialiști în gestionarea clubului sportiv. Prin urmare, acest program poate oferi participanților abilitățile și cunoștințele necesare pentru a lucra în industria sportului. Managerii cluburilor sportive pot lucra ca angajați ai unor instituții, firme specializate, companii şi organizaţii care au drept obiectiv promovarea sportului”.

Managerul clubului sportiv se poate orienta spre diverse specializări în domeniu: marketing, relaţii publice.

Absolvenții acestui program își pot continua activitatea în funcții de director al edificiului sportiv, președinte al federației sportive, manager al activităților sportive.

Programul de perfecționare are un volum de 12 credite profesionale, inclusiv 96 de ore de contact direct.

Share