A fost inaugurat un teren sportiv la LT „Olimp” din Chișinău

A fost inaugurat un teren sportiv la LT „Olimp” din Chișinău

Federația Moldovenească de Fotbal (FMF) anunță despre inaugurarea unui nou teren sportiv cu suprafață artificială la LT „Olimp” din Chișinău. Aceasta reprezintă o realizare semnificativă în cadrul proiectului „Fotbal în Școli” și evidențiază angajamentul FMF de a dezvolta fotbalul la nivel școlar și comunitar în întreaga țară.

Amenajarea noului teren de sport vine în beneficiul a peste 1000 de elevi care frecventează liceul, inclusiv cei de la echipa ACS Juniorul. Acesta le oferă facilități moderne pentru practicarea fotbalului și altor sporturi, asigurând accesul tinerilor la condiții de antrenament îmbunătățite.

Liceul „Olimp” găzduiește, de asemenea, o clasă specială de fotbal condusă de antrenorul Victor Moldovanu. Recent, cei 15 elevi din clasa a 5-a au primit echipamentul sportiv, care include: 2 tricouri, pantaloni, pantaloni scurți, vestă de ploaie (fâș), jambieri, rucsac și scurtă de iarnă.

La ceremonia de deschidere au fost prezenți viceprimarul mun. Chișinău, Ilie Ceban, șef-adjunct Direcţia Generală Educaţie, Tineret şi Sport, Andrei Pavaloi, managera proiecte Grassroots FMF, Diana Bulgaru, precum și directoarea LT „Olimp” din Chișinău, Olga Leașenco, dar și președintele echipei ACS Juniorul, Ruslan Screlea.

Construcția a fost posibilă datorită sprijinului financiar al Primăriei Chișinău. Federația Moldovenească de Fotbal a fost un partener esențial în realizarea proiectului, furnizând covorul artificial de înaltă calitate pentru teren.

Proiectul „Fotbal în Școli” reprezintă un parteneriat între Federația Moldovenească de Fotbal, Ministerul Educației și Cercetării a Republicii Moldova, autoritățile locale și unitățile de învățământ din Moldova, având drept scop implicarea activă a elevilor în activități sportive și promovarea unui stil de viață sănătos.

Proiectul „Fotbal în Școli” – Clase specializate prevede crearea claselor pe baza solicitărilor din partea instituțiilor de învățământ. Din 1 septembrie 2023 fiecare instituție de învățământ participantă la Proiectul „Fotbal în Școli” – Clase Specializate a primit din partea FMF un set de inventar sportiv (15 mingi, sac pentru mingi, 10 conuri, 40 copete și 10 bavete de joc) pentru organizarea și sporirea calității antrenamentelor. În cadrul proiectului este prevăzut și un curs de instruire pentru antrenorii din instituțiile de învățământ. Clasele specializate de fotbal au un program special cu antrenamente mai intensive, de 2 ori pe zi, cu o alimentare corectă și nutritivă pe parcursul zilei. Clasele sunt mixte, formate din 25-30 de copii. Astfel, elevii, băieți și fete, din aceste clase beneficiază de 10 ore de fotbal saptămânal în cadrul disciplinei „Fotbal”.

Share