A fost inaugurat terenul sportiv la Liceul Teoretic „Petru Zadnipru” din Chișinău

A fost inaugurat terenul sportiv la Liceul Teoretic „Petru Zadnipru” din Chișinău

Federația Moldovenească de Fotbal (FMF) anunță despre inaugurarea unui nou teren sportiv cu suprafață artificială la LT „Petru Zadnipru” din Chișinău. Aceasta reprezintă o realizare semnificativă în cadrul proiectului „Fotbal în Școli” și evidențiază angajamentul FMF de a dezvolta fotbalul la nivel școlar și comunitar în întreaga țară. 

La ceremonia de deschidere a fost prezent Primarul General al mun. Chișinău, Ion Ceban, Președintele Federației Moldovenești de Fotbal, Leonid Oleinicenco și Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, precum și directoarea LT „Petru Zadnipru” din Chișinău, Daniela Barnaciuc, dar și Președintele echipei FC Chișinău, Mihai Anegroaie.

Federația Moldovenească de Fotbal a fost un partener esențial în realizarea proiectului, furnizând covorul artificial de înaltă calitate pentru teren. Construcția a fost posibilă datorită sprijinului financiar al Primăriei Chișinău.

Proiectul „Fotbal în Școli” reprezintă un parteneriat între FMF, MEC, APL și unitățile de învățământ din Moldova, având drept scop implicarea activă a elevilor în activități sportive și promovarea unui stil de viață sănătos.

Crearea sistemului educațional de fotbal este una dintre prioritățile FMF pentru următorii ani, iar deviza Strategii de dezvoltare a Federației Moldovenești de Fotbal 2020/24 este „Accentul pe copii”. 

Share