A fost desemnat cel mai bun sportiv din Republica Moldovei în 2019

A fost desemnat cel mai bun sportiv din Republica Moldovei în 2019

Denis Vieru a fost desemnat cel mai bun sportiv al Moldovei în 2019 în opinia Asociației Presei Sportive din Moldova, informează OFICIAL.

Vieru a reușit să cucerească medalia de bronz la Campionatul Mondial, a devenit campion la Universiada Mondială și a cucerit alte 3 medalii de aur la turneele internaționale.

Pe locul 2 în top s-a clasat luptătorul de stil greco-roman Victor Ciobanu, care a fost ales cel mai bun sportiv anul trecut. Elevul lui Mihai Cucu a avut un an foarte bun și în 2019. A devenit campion european și medaliat cu bronz la Jocurile Europene de la Minsk.

La aceste două competiții s-a remarcat și luptătoarea Anastasia Nichita de doar 20 de ani. La Europenele de la București, ea a cucerit bronzul, iar la Jocurile Europene de la Minsk a urcat de asemenea pe treapta a treia a podiumului de premiere. În plus, Anastasia și-a asigurat și un loc la Jocurile Olimpice de la Tokyo, grație locului 5 obținut la Mondiale.

Pe locul 4 în opinia membrilor APSM s-a situat Radu Albot, care a devenit primul tenismen moldovean câștigător a unui turneu din seria ATP. Sportivul de 30 de ani se află în top 50 mondial.
O altă performanță a reușit-o atleta Zalina Petrivskaya, clasată pe locul 4 la Campionatul Mondial. Este cea mai bună clasare din istoria atletismului moldovenesc.

Un alt luptător care s-a remarcat în 2019 este Piotr Ianulov, devenit vicecampion european în concursul de la București.

Un rezultat bun la Mondiale l-a obținut și înotătoarea Tatiana Salcuțan, clasată pe locul 10 la proba 200 metri spate. Sportiva din Tiraspol va evolua și la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Un alt sportiv din Tiraspol, Maxim Cazacu a devenit campion mondial la kickboxing.

Top 10 este completat de duetul Dan Olaru – Alexandra Mîrca, clasat pe locul 2 la Cupa Mondială de tir cu arcul și luptătorul de taekwondo Stepan Dimitrov, locul 3 la Europenele – categorii olimpice.

Cel mai bun antrenor al anului 2019 a fost ales tehnicianul lui Denis Vieru, Veaceslav Bacal, iar cea mai bună echipă: naționala de futsal, care a ajuns în runda a doua de calificare a Campionatului Mondial.

Doina Secrieru

Share