„DUPĂ GRATII” – jurnaliștii și bloggerii s-au întâlnit într-un offline cu directorul DIP(foto)

„DUPĂ GRATII” – jurnaliștii și bloggerii s-au întâlnit într-un offline cu directorul DIP(foto)

La 15 septembrie 2017, Penitenciarul nr.4 din Cricova și-a deschis porțile pentru un grup de jurnaliști și bloggeri din țară. 

Evenimentul a debutat cu o discuție neformală și deschisă cu directorul interimar al Departamentului Instituțiilor Penitenciare, Aureliu Suhan. Participanții și-au putut safisface interesul, acordând cele mai curioase întrebări despre realitățile închisorilor din Republica Moldova.

Vizitatorii au avut posibilitatea să vadă locurile de detenție, sectoarele locative, izolatorul disciplinar, au putut răsfoi cărțile din  biblioteca instituției dar au și discutat cu deținuții aflați în curtea penitenciarului.

După vizita în penitenciar a urmat prânzul în cantina instituției de detenție, unde alături de deținuți, oaspeții au fost serviți conform rației alimentare prevăzute în meniul zilei.

Evenimentul a culminat la tirul Detașamentul cu destinație specială „Pantera”, unde invitații au tras din cele mai noi modele de arme pe care le are instituția în dotare. 

Offline-ul petrecut „După gratii” a fost un bun prilej pentru reprezentanții mass-media și bloggeri de a cunoaște realitățile existente în penitenciar, programul zilei al angajaților și deținuților, dar și de a crea un dialog constructiv cu conducerea Departamentului Instituțiilor Penitenciare și a subdiviziunilor acestuia.

img_1151_0

img_1153_0

img_1156

img_1166_0

 

Mihaela Rotari

Share