Tenismanul Radu Albot – decorat cu medalia „Meritul Diplomatic”

Tenismanul Radu Albot – decorat cu medalia „Meritul Diplomatic”

Pentru merite în promovarea imaginii Republicii Moldova, precum și activismul civic în educația tinerii generații, tenismanul Radu Albot a fost decorat cu medalia „Meritul Diplomatic”. Distincția i-a fost înmânată sportivului, astăzi, de Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, în cadrul unei ceremonii festive, organizate la MAEIE.

Ministrul Tudor Ulianovschi a accentuat că prin evoluțiile sale de succes în cadrul diferitor turnee ATP, Radu Albot a contribuit la promovarea imaginii țării în lume, devenind, în acest mod, un  ambasador al Republicii Moldova.

„Anume această prestație de excepție, precum și activismul lui civic, în special, în raport cu copii cărora le oferă experiența sa de fiecare dată când vine acasă, ne-a determinat să-l decorăm cu distincția Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene – medalia „Meritul Diplomatic”, a menționat Ulianovschi.

„Mereu voi reprezenta Republica Moldova şi mă voi strădui ca ţara noastră să fie cât mai cunoscută în lume”, a declarat Radu Albot.

Mihaela Rotari 

Share