Hoţi de buzunare, reţinuţi de către poliţişti! Iată ce riscă

Hoţi de buzunare, reţinuţi de către poliţişti! Iată ce riscă

Angajaţii Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău, continuă activităţile demarate în scopul prevenirii şi combaterii pungăşiilor. Astfel la data de 26 septembrie curent, aceştia au identificat şi reţinut în flagrant delict  doi hoţi de buzunare, care în timpul deplasării cu microbuzul de pe ruta 129,  au sustras un portmoneu de la o doamnă în vârstă de 61 de ani.

Bănuiţii s-au dovedit a fi originari din mun.Chişinău, cu vârstele de 27  şi 35 ani, anterior documentati şi condamnaţi pentru fapte similare. Victima a declarat poliţiştilor că a depistat lipsa pormoneului abia cînd a coborît, iar în el avea bani şi acte personale.

În cadrul audierilor preliminare bănuiţii şi-ar fi recunoscut vinovăţia, iar portmoneul sustras a fost recuperat şi predat victimei. Suspecţii sunt cercetaţi  penal pentru pungăşie şi riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 13 000 lei la 17 000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau  închisoare de pînă la 2 ani.

Poliţia Capitalei continuă monitorizarea fenomenului dat, iar cetăţenii sunt atenţionaţi să-şi asigure corespunzător bunurile personale.

Mihaela Rotari

Share