6 tipuri de obezitate și modalitățile de combatere a acestora

6 tipuri de obezitate și modalitățile de combatere a acestora

V-ați gândit vreodată de ce nu reușiți să slăbiți chiar dacă mergeți la sală sau urmați o dietă strictă? Nu reușiți deoarece eforturile dvs nu sunt canalizate corect. Răspunsul se află în însuși tipul de obezitate de care suferiți. Alegerea unei metode de combatere efective depinde de locul în care se adună grăsimea.

Iată cele 6 tipuri de obezitate și sugestiile de combatere a acestora.

1. Obezitatea supraalimentării

Supraalimentarea – cauza principală mondială a obezității. Dacă grăsimea se adună în partea de sus a corpului înseamnă că mâncați prea mult zahăr și vă îmbuibați în timpul mesei.

Poate credeți că nu mâncați prea mult, că aveți colegi sau rude care mănâncă mai mult decât dvs, dar care nu se îngrașă. Atunci, care este cauza? Poate nu calculați corect cantitatea de mâncare pe care o consumați dvs.

Iată 3 reguli simple pentru a scăpa de această problemă:

  1. Beți 500ml de apă plată înainte de a lua masa. Aceasta vă va ajuta să mâncați mai puțin.
  2. Începeți să beți ceai și cafea fără zahăr. Ușor ușor o să vă obișnuiți și chiar o să înceapă să vă placă. O să trebuiască să evitați și dulciurile un timp oarecare.
  3. Faceți mișcare cel puțin 30 de minute pe zi. Efortul fizic moderat este extrem de benefic.

2. Burtica “nervoasă”

Cauzele acumulării grăsimii exclusiv în această zonă a corpului pot fi: depresia, stresul sau neliniștea permanentă. Cei care suferă de “burtă nervoasă” mănâncă multe dulciuri ca să se liniștească. Dacă o să găsiți o modalitate de a fi mai puțin nervos, o să consumați cu mult mai puține dulciuri și veți scăpa de kilogramele în plus.

3. Obezitatea glutenului

Surplusul de kilograme adunat în zona coapselor denotă faptul că suferiți dereglări hormonale sau sunteți în perioada menopauzei. În acest caz trebuie să evitați fumatul și alcoolul, și trebuie să faceți cât mai multă mișcare.

Trebuie să “restartați” metabolismul dvs, altfel o să oftați mereu când o sa urcați pe cântar.

4. Dereglarea metabolică aterogenă

În cazul acestui tip de obezitate, grăsimea se acumulează în zona abdominală, iar respirația devine greoaie.

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să încetați a mai consuma alcool. Următorii pași sunt cei obișnuiți: gimnastica de dimineață, sala – 3 ori pe săptămână, dieta. Trebuie să consumați mai multe produse vegetale și mai puține de origine animală.

5. Obezitatea canalelor venoase

Se consideră că acest tip de obezitate se moștenește genetic. Grăsimea acumulată în picioare nu este rezultatul unui mod de viață incorect.

Femeile, care suferă de aceasta, au mereu picioarele umflate. Ea se manifestă mai ales în timpul sarcinii.

Trebuie să faceți cât mai multă mișcare și să utilizați scările, dar nu liftul. Faceți mai mult efort cu picioarele!

6. Burta “lenoasă”

Aceasta este caracteristică persoanelor care cândva au fost foarte active fizic (făceau sport sau aveau un lucru solicitant din punct de vedere fizic), dar acum au devenit mai puțin activi (lucrează în birou, conduc mult).

Ca să scăpați de această problemă trebuie să mâncați la timp, adică să evitați perioadele lungi de foame. Trebuie să mâncați mai des decât o dată sau de două ori pe zi. Foarte serios! Aceasta vă va feri de îmbuibare cronică seara.

Puțin probabil că o să începeți să faceți jogging, și de aceea va trebui să abordați cu seriozitate planul dvs alimentar: mâncați mai des – dar mai puțin, mai multe legume – mai puține paste, mai multe fructe – mai puține gogoașe.

 

 

Autor text: perfect-ask.com

Share