Zeci de persoane cu dizabilități ale aparatului locomotor au beneficiat de cărucioare fotolii noi

Zeci de persoane cu dizabilități ale aparatului locomotor au beneficiat de cărucioare fotolii noi

La 23 martie curent, reprezentanții Ministerului Muncii, Protecției Sociale și Familiei au participat la ceremonia de evaluare și repartizare a cărucioarelor fotoliu persoanelor cu dizabilități ale aparatului locomotor, potrivit unui comunicat de presă.

Astfel, în jur de 90 de persoane au beneficiat de cărucioare fotolii noi. Acestea sunt o donație în cadrul proiectului implementat de Asociația Obștească “Societatea Invalizilor din Republica Moldova”, organizația de binefacere “LDS Charities.Inc” , Statele Unite ale Americii (SUA) și cu sprijinul Ministerului Muncii, Protecției Sociale și Familiei(MMPSF). În acest sens, MMPSF a alocat 256,8 mii lei la finele anului 2015 pentru ansamblarea a circa 650 cărucioare fotolii.

“Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei se implică activ în proiectele de susținere a persoanelor cu dizabilități. Doar prin eforturi comune  putem contribui la bunăstarea și implicarea socială a persoanelor cu dizabilități, iar aceste cărucioare sunt o dovadă în acest sens. Suntem bucuroși să vedem zîmbetul pe chipul dstră.”, a declarat viceministrul, Anastasia Oceretnîi.

Directorul “LDS Charities.Inc”, Vogelsberg Clif a reiterat “Suntem onorați și împliniți că am realizat scopul acestui proiect, iar astăzi în jur de 90 de persoane cu dizabilități vor pleca acasă în cărucioare noi”.

De asemenea, în cadrul evenimentului a avut loc un seminar cu tematica “Evaluarea și ajustarea  cărucioarelor fotoliu pentru fiecare solicitant individual”, moderat de către patru medici din Germania și SUA. La seminar au participat felceri proteziști din cadrul direcțiilor de asistență socială municipale și raionale, președinții Societăților Invalizilor care sunt implicați în proiectul de evaluare, ansamblare și repartizare a cărucioarelor fotoliu. Participanții au beneficiat de un certificat internațional care le va permite evaluarea și repartizarea cărucioarelor.

Menționăm că pe parcursul anilor 2011-2015, MMPSF  a contribuit la implementarea proiectului menționat cu circa 860,0 mii lei – mijloace care au fost utilizate de către Societatea Invalizilor din RM pentru asamblarea a circa 3000 de cărucioare. Toate componentele, detaliile pentru cărucioare sunt oferite gratis de către donatori, iar Statul contribuie la asamblarea lor.

 

i i2 i3 i4

Mihaela Rotari
Share