Weekend tragic! Patru cazuri de înec în raioanele Ungheni, Anenii Noi și municipiul Chișinău

Weekend tragic! Patru cazuri de înec în raioanele Ungheni, Anenii Noi și municipiul Chișinău

Conform datelor operative ale Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, patru persoane și-au pierdut viața în timpul scăldatului. Cazurile de înec s-au produs în raioanele Ungheni, Anenii Noi și  municipiul Chișinău.  

Primul caz în care au murit două minore a avut loc în seara zilei de ieri, în rîul Prut din apropiere localității Măcărești, raionul Ungheni. Minorele cu vîrste de 15 și 17 ani au mers la scăldat în rîu și nu au mai ieșit.

Pentru lucrări subacvatice au fost alertați salvatorii de pe ambele maluri ale Prutului. Angajații Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Iași, dar și scafandrierii din cadrul Direcție Situații Excepționale Ungheni au intervenit la fața locului. Căutările celor două fete au durat pînă la ora 20:35 minute, dar fără rezultat. Intervenția va fi reluată către ziua de 20 iunie.

Un alt caz de înec a avut loc tot ieri, la ora 18:35 minute, în râul Nistru, din apropierea localității Gura Bâcului, raionul Anenii Noi. De acestă dată a decedat o femeie în vîrstă de 22 de ani.

Un alt bărbat în vîrstă de 24 de ani nu a supravețuit după ce în acestă dimineață a intrat  în apele Nistrului din apropierea orașului Vadul lui Vodă. Cazul a fost raportat Serviciului Situații Excepționale la ora 04:35 minute.

În contextul cazurilor de înec înregistrate pe teritoriul țării, salvatorii atenționează oamenii să nu mergă la scăldat în locuri neautorizate. Mai mult, este contraindicat ca persoanele să intre în apă după ce au consumat băuturi alcoolice. Mai mult, scăldatul în locuri neamenajate poate duce la urmări fatale. Conform datelor Serviciului Situații Excepționale, de la începutul anului 2016 pe teritoriul țării noastre, în bazinele acvatice  au decedat 32 de persoane dintre care 8 minori.

 

Mihaela Rotari

Share