Vizita Premierului în 3 localități din raionul Strățeni, unde au fost implementate mai multe proiecte de dezvoltare locală

Vizita Premierului în 3 localități din raionul Strățeni, unde au fost implementate mai multe proiecte de dezvoltare locală

Prim-ministrul Dorin Recean întreprinde o vizită de lucru în raionul Strășeni, unde, în ultimii ani, au fost implementate mai multe proiecte de dezvoltare locală, menite să creeze condiții bune de trai pentru oameni. Localitățile din raionul Strășeni au beneficiat de fonduri de stat, accesate prin programele Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA), Oficiului Național de Dezvoltare Regională și Locală (ONDRL), Biroului Relații cu Diaspora (BRD), dar și de fonduri europene și ale organizațiilor din SUA. 

La Sireți, șeful Executivului a inspectat lucrările de construcție a drumului local care face conexiunea dintre localitate și traseul internațional M5. Proiectul transfrontalier european implementat de primăria din localitate în parteneriat cu Primăria comunei Tulucești, Galați, are o valoare totală de 31 de milioane de lei, dintre care 10 milioane de lei au fost alocați de Guvern. Totodată, prim-ministrul Dorin Recean a mers în scuarul public „Ioan Daghi” din centrul satului.

De asemenea, premierul Dorin Recean a vizitat Centrul medicilor de familie din satul Recea, construit prin intermediul programului guvernamental „Satul European”, de care vor beneficia peste 2900 de persoane din localitate și din satele alăturate. Șeful Guvernului a apreciat și lucrările expuse la muzeul satului Recea, accentuând importanța conservării patrimoniului cultural.

Șeful Cabinetului de miniștri a fost și la Bucovăț, unde trebuie soluționată problema alunecărilor de teren în intravilanul localității. Prin decizia Comisiei pentru Situații Excepționale, anul trecut, a fost alocat bugetul necesar pentru elaborarea proiectului tehnic, însă acesta întârzie. „Lucrurile trebuie să avanseze, pentru că prioritatea administrației publice locale este utilizarea eficientă a banului public, în folosul cetățenilor”, a precizat șeful Executivului.

Share