Vadim Ceban, despre industrializarea și digitalizarea raioanelor: Moldovagaz e pregătit să fie furnizorul sigur de energie verde la prețuri competitive

Vadim Ceban, despre industrializarea și digitalizarea raioanelor: Moldovagaz e pregătit să fie furnizorul sigur de energie verde la prețuri competitive

Vadim Ceban, șeful „Moldovagaz”, afirmă că în ultima perioadă mai des decât niciodată în discuțiile publice se vorbește despre industrializare și digitalizare, despre necesitatea de a creare locuri de muncă și de a dezvolta regiunile, informează OFICIAL.

„În cadrul Forumului Invest Gagauzia 2020, Prim-ministrul Ion Chicu a menționat că Republica Moldova este în competiție directă cu statele dezvoltate la capitolul “Loc de trai” și până ce pierdem în această competiție. Asta explică plecarea tinerilor din țară – ei aleg ca să trăiască acolo unde mai simplu găsesc un loc de muncă stabil cu salariu bun. Mulți tineri caută locuri de muncă care să le ofere posibilități de creștere profesională și în carieră.

Credem că soluția potrivită este industrializarea și digitalizarea Moldovei. Moldova trebuie modernizată pe toată suprafața țării. Când vorbim despre industrializare și digitalizare nu trebuie să ne gândim la Chișinău or Bălți. Fiecare centru raional al Moldovei are potențial de dezvoltare industrială. Fiecare centru raional poate și trebuie să devină generator de locuri de muncă și oportunități de angajare pentru tineri. Fiecare centru raional poate și trebuie să devină generator de taxe și să crească potențialul investițional al Guvernului în educație și medicină, în drumuri și poduri si alte infrastructuri sociale. Și cred că e timpul să încetăm să numim Moldova țară agrară. Foarte puțini tineri își văd viitorul în agricultură – iar fără tineri viitorul Moldovei nu va fi cel care ni-l dorim”, a menționat el, pe blogul său.

Vadim Ceban a spus și ce legătură are „Moldovagaz” cu industrializarea și digitalizarea raioanelor. „Industrializarea și digitalizarea au nevoie de energie și Moldovagaz este pregătit să fie furnizorul sigur de energie verde la prețuri competitive. Suntem pregătiți să contribuim la modernizarea țării într-o manieră activă – prin parteneriate reciproc avantajoase. Moldova e o țară mică. Credem în posibilitatea de a determina un progres esențial în industrializarea și digitalizarea Moldova în termen de câțiva ani. Credem că progresul nu trebuie așteptat – progresul trebuie determinat”, a spus el.

Cristina Gurez

Share