Unioniștii, la Parlament: Limba română – unica stăpână!

Unioniștii, la Parlament: Limba română – unica stăpână!

Asociația „UNIREA – ODIP” desfășoară un flashmob la Parlament, în contextul Zilei Constituției, și cere deputaților să voteze redenumirea limbii moldovenești în limba română, transmite Oficial.
Manifestanții au întins un imens tricolor în scuarul Parlamentului și scandează „Limba română – unica stăpână!”.
Președintele Asociației „UNIREA – ODIP”, Vlad Bilețchi, a spus că vor fi organizate astfel de flashmob-uri până la sfârșitul anului, până când limba din Constituție nu va fi redenumită.
„Toate statele lumii au luat act și au recunoscut granița actuală și că vorbim limbra română. În școli se învață doar româna, dar avem concetățeni care ne spun că limba e moldovenească. Asta și-au dorit cei care au pus mână pe acest pământ din 1918 și noi continuăm astăzi să trăim în statul lor. Să ne deșteptăm și să ieșim în stradă cu cerințe concrete, pragmatice, și să punem presiune pe acest Parlament. Constituția spune clar că deciziile CC nu pot fi atacate în nici o instanță și deputații sunt datori să respecte Legea.
Vom veni în stradă cu aceste revendicări până la sfârșitul anului 2018, pentru ca la sfârșitul anului Centenarului să avem limba română în Constituție”, a spus Vlad Bilețchi.
Cristina Parfeni
Share