Un tânăr din Chișinău – reținut pentru furtul unui automobil

Un tânăr din Chișinău – reținut pentru furtul unui automobil

Un tânăr de 29 de ani, locuitor a capitalei, a fost reținut și cercetat penal pentru furtul unui automobil de pe strada Alexandru cel Bun din sectorul Râșcani a capitalei.

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Râșcani din cadrul Direcției de Poliție mun. Chișinău, au fost alertați în dimineața zilei de 29 martie, de către proprietarul automobilului în vârstă de 61 ani, care a declarat că i-ar fi fost sustras automobilul, ce era parcat în fața porții pe str. Al. cel Bun. La fața locului s-a deplasat grupa operativă pentru documentarea cazului.

Astfel, în urma acțiunilor speciale de investigații întreprinse de ofițerii de investigație a sectorului Râșcani, pe urme fierbinți, făptașul a fost reținut și escortat la Inspectoratul de poliție pentru audieri.

În cadrul audierilor, individul și-a recunoscut vinovăția, comunicând că a furat automobilul și l-a dus la un punct de colectare a metalului uzat, pentru a obține un profit. Prin acțiunile săvârșite de el, a cauzat proprietarului un prejudiciu în sumă de 10 000 lei.

Este de menționat că suspectul nu este la prima abatere de la lege, anterior fiind judecat pentru diferite genuri de infracţiuni.

În acest context, bărbatul este cercetat penal pentru furt, care conform legislației se pedepsește cu amendă în mărime de la 32 500 lei la 67 500 lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 ore, sau cu închisoare de până la 4 ani.

Mihaela Rotari 

Share