Un tânăr a fost reținut, în urma primirii unei mite de 1 000 de euro

Un tânăr a fost reținut, în urma primirii unei mite de 1 000 de euro

Un tânăr a fost reținut de către ofițerii CNA și procurorii anticorupție, în urma primirii unei mite de 1 000 de euro. Acesta ar fi cerut banii de la șoferul unui microbuz, pentru a determina inspectorii Agenției Naționale Transport Auto să-i restituie placuța și certificatul de înmatriculare, ridicate anterior în urma unui control.

Potrivit materialelor cauzei, bănuitul ar fi susținut că ar avea influență asupra inspectorii Agenției Naționale Transport Auto și ca i-ar putea convinge să-i elibereze plăcuța cu numerele de înmatriculare și certificatul de înmatriculare ale mijlocului de transport, utilizat de denunțător la transportul ilicit de pasageri și mărfuri.

Pe cazul dat a fost inițiată o urmărire penală în baza art. 326 – traficul de influență, în cadrul careia a fost transmisă suma de 1000 de euro, sub controlul CNA.

Bănuitul a fost reținut, în aceasta dimineată, pentru 72 de ore și, dacă va fi găsit vinovat, riscă o amendă în mărime de la 1.000 la 3.000 unităţi convenţionale sau închisoare de la 2 la 6 ani.

Cristina Pendea

Share