Un polițist de patrulare a lovit un pieton care traversa strada regulamentar. Victima a decedat

Un polițist de patrulare a lovit un pieton care traversa strada regulamentar. Victima a decedat

UPDATE: În legătură cu declarațiile unor actori politici, lansate pe rețelele de socializare, precum că angajatul INSP, care a provocat aseară un accident rutier, era în stare de ebrietate (fiind indicat și gradul de alcoolemie), Inspectoratul General al Poliției informează că acestea nu corespund realității. Precizăm că, aseară, după ce a fost reținut, polițistul a refuzat să fie testat alcoolscopic cu aparatul Drager, pentru refuz fiindu-i întocmit un proces-verbal.

„Acestuia însă i-au fost prelevate probele biologice, rezultatul cărora îl vom putea cunoaște în câteva zile, aceasta fiind o analiză de laborator care durează. Reiterăm că, la moment nu există nicio dovadă că polițistul ar fi fost în stare de ebrietate, cu atât mai mult gradul de alcoolemie”, spun oamenii legii.

În seara zilei de ieri, în jurul orei 21:30, Poliția spune că a fost anunțată despre producerea unui accident rutier, în care a fost lovit un pieton, pe strada Socoleni din capitală, iar conducătorul auto a părăsit locul comiterii acestuia, informează OFICIAL.

Angajații care au ieșit la fața locului pentru a documenta accidentul au stabilit în baza plăcuței cu numărul de înmatriculare, care a rămas pe carosabil, proprietarul mașinii.

La scurt timp, mașina a fost depistată pe strada Podgorenilor, conducătorul auto fiind în mijlocul de transport împreună cu soția sa.

La volanul automobilului personal se afla un angajat al INSP, în vârstă de 25 de ani, în afara orelor de serviciu.

În urma loviturii, pietonul care traversa strada regulamentar, o femeie de 36 de ani, a decedat.

Polițistul de patrulare, care se face vinovat de producerea accidentului, urmează să fie testat alcoolscopic și reținut pentru 72 de ore.

În acest caz a fost inițiată o anchetă de serviciu pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Mihaela Rotari

Share