Un locuitor al capitalei ar fi jefuit două tinere pe străzile Chișinăului

Un locuitor al capitalei ar fi jefuit două tinere pe străzile Chișinăului

Ofițerii de investigații a sectorului Râşcani din cadrul Direcţiei de poliţie mun. Chişinău, în urma acțiunilor speciale de investigații, au reținut un tânăr de 28 ani, locuitor a capitalei, pentru că ar fi jefuit două tinere.

Primul caz a avut loc în noaptea de 2 decembrie pe str. A. Russo, în timp ce tânără se întorcea la domiciliu, individul s-a apropiat şi ameninţând-o în mod deschis, i-a sustras geanta în care avea actele de identitate şi mijloace băneşti, cauzându-i un prejudiciu în sumă de 800 lei.

Al doilea caz a avut loc la 13 decembrie, pe str. Albişoara, în timp ce tânără în vârstă de 27 ani, se deplasa pe stradă, individul a urmărit-o şi ameninând-o  în mod deschis, i-a sustras două telefoane mobile de model „Xiaomi Mi 5” şi „Nokia”, cauzându-i un prejudiciu în sumă de 7 500 lei. Poliţiştii au fost alertaţi de tânără, comunicând ce i sa întâmplat.

În acest context, forţele de ordine au iniţiat un şir de acţiuni speciale de investigaţii cu privire la reţinerea individului. Astfel, la 21 decembrie, suspectul a fost localizat şi reţinut de poliţişti, fiind escortat la inspectorat pentru audieri.

În cadrul acţiunilor de urmărire penală, acesta şi-a recunoscut vinovăţia, fiind plasat în arest pentru 30 de zile. Este de menţionat că, anterior, individul a mai fost judecat pentru infracţiuni similare.

Actualmente, acesta este cercetat penal pentru infracţiune de jaf, care conform legislaţiei penale prevede o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 5 până la 7 ani.

Mihaela Rotari 

Share