Un avocat din Edineț, trimis în judecată pentru trafic de influență

Un avocat din Edineț, trimis în judecată pentru trafic de influență

La 15 decembrie 2022, Procuratura Anticorupție a expediat în instanța de judecată, cauza penală pornită la data de 15 iunie 2022 de către organul de urmărire penală al Centrului Național Anticorupție, de învinuire a unui avocat, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență (art.326 alin. (1) Cod penal).

Avocatul a fost reținut la data de 08 noiembrie 2022, pentru că s-ar fi oferit să intervină la magistrații Curții de Apel Bălți, cu solicitarea de a casa integral sentința emisă de Judecătoria Drochia, în cazul clientului său, care l-a condamnat la 9 ani și 10 luni de închisoare pentru escrocherie.

Astfel, pentru a fi emisă o decizie de achitare, a pretins de la denunțător mijloace bănești în sumă de 30 000 euro, în rezultat convenind la suma de 20 000 euro necesară pentru influențarea judecătorilor. Ulterior, sub controlul DGT Nord a CNA a fost transmisă o parte din suma pretinsă către avocat și anume 5 000 de euro, acțiune documentată cu mijloace speciale în cadrul cauzei penale.

În cadrul urmăririi penale, a fost aplicat sechestru în vederea confiscării speciale, asupra bunurilor mobile și imobile, aflate în proprietatea avocatului, și anume: Cota-parte de ½ (proprietate în devălmășie) din încăperea nelocativă, situat în mun.Bălți, ½ constituind valoarea de 742229,5 MDL; pe mijloace bănești, în suma de 500 dolari SUA, ridicate în cadrul percheziției la domiciliul avocatului, și pe mijloace bănești, în sumă de 35 dolari SUA, ridicate în cadrul percheziției a automobilului acestuia.

Share