Un angajat al Poliției de Frontieră – reținut de oamenii legii

Un angajat al Poliției de Frontieră – reținut de oamenii legii

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), oficiul Nord, anunță reținerea a 4 bănuiți de trafic de droguri de tip marijuana, în cantitate de circa 4 kg, iar unul din bănuiți este angajat al Poliției de Frontieră al Sectorului Poliției de Frontieră Sculeni al Direcției Regionale Vest, informează OFICIAL.

În scopul stabilirii faptelor bănuiților, procurorii au desfășurat operațiunea de comun cu angajații Direcției nr. 2 a Inspectoratului Național de Investigații al IGP și IGPF, cu sprijinul angajaților subdiviziunii specializate a BDS „Scorpion” a IGP. Reținerea a devenit posibilă după o documentare de 4 luni desfășurată de către oamenii legii, care va fi urmată de înaintarea demersului către instanța de judecată, pentru arestarea acestora pentru 30 de zile.

Cei patru suspecți au fost reținuți la 12 și 13 noiembrie curent. De remarcat este și faptul că oamenii legii au lucrat și sub acoperire, ceea ce a făcut posibilă reținerea unuia din suspecți chiar în momentul în care vindea marijuana, contra sumei de 4200 lei.

Suplimentar, au fost desfășurate 10 percheziții – atât corporale cât și la domiciliile și mijloacele de transport ale membrilor grupului – care activau într-un raion din centrul republicii. Prin urmare, în afară de cantitatea de droguri ridicată, au fost ridicate și dispozitive pentru consumarea substanțelor narcotice, telefoane mobile, cartele SIM, acte de identitate, dar și carduri bancare.

Vârsta suspecților variază între 23 și 37 de ani și anterior au fost judecați pentru infracțiuni similare. Aceștia activau într-o rețea bine structurată de procurare, transportare, distribuire și comercializare a substanțelor narcotice, în proporţii deosebit de mari. În cazul în care vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă închisoare pe un termen de la 7 la 15 ani.

Mihaela Rotari

Share