Tutun pentru narghilea, transportat ilegal de un tânăr din R. Moldova

Tutun pentru narghilea, transportat ilegal de un tânăr din R. Moldova

Un conațional în vârstă de 28 de ani este cercetat de către subdiviziunile specializate ale Serviciului Vamal pentru transportarea ilegală a unui lot de tutun pentru narghilea, tăinuit în locuri special amenajate ale unui autoturism.

Cazul a fost semnalat în apropiere de frontiera moldo-română, în or. Cahul, atunci când echipele mobile au stopat pentru verificări un mijloc de transport, despre care aveau suspiciuni că ar fi folosit în transportarea ilegală a mărfurilor peste frontiera vamală.

Ca urmare a controlului, ofițerii echipelor mobile, asistați de câinele specializat al Serviciului Vamal, au descoperit 461 pachete de tutun pentru narghilea, fără timbre de acciz, proveniența cărora nu a fost dovedită documentar. Acestea erau repartizate în aripile din spate și barele din față și din spate ale autoturismului.

Produsele din tutun fac parte din categoria de produse accizabile, pasibile marcării obligatorii cu timbre de acciz, lipsa acestora semnalând despre faptul că mărfurile sunt susceptibile a fi contrafăcute, totodată, fiind prejudiciat bugetul de stat prin neachitarea accizelor și a altor plăți.

Cazul este cercetat în continuare de către subdiviziunile specializate ale Serviciului Vamal în vederea atragerii la răspundere a persoanelor implicate, în conformitate cu prevederile legale.

Mihaela Rotari

Share