Trupe celebre numite în cinstea unor cărți sau scriitori

Trupe celebre numite în cinstea unor cărți sau scriitori

Au fost muzicieni care nu s-au oprit doar la motivele literare cântate în piese, ci și la numele trupei care au fost inspirate de titlul unei cărți preferate, un pasaj reprezentativ dintr-o nuvelă sau numele unui scriitor renumit.

Celebra trupă The Doors din anii ’60 s-a inspirat din textul lui Aldous Huxley – Porțile percepției. Raiul și iadul (n.r. The Doors of Perception), care, la rândul său, a fost inspirat de poetul William Blake și Căsătoria Raiului cu Iadul.

Trupa Modest Mouse și-a ales numele după un pasaj din povestirea The Mark on the Wall semnată de Virginia Woolf. De altfel, prima povestire publicată de autoare care apare în antologia Two Stories în 1917. Solistul, Isaac Brock, explică în cartea MODEST MOUSE: A Pretty Good Read că a ales numele pe când avea doar cincisprezece ani: „Am vrut ceva care să sune complet ambiguu, care să însemne ceva pentru mine și cu care să mă pot identifica”.

Trupa Sixpence None The Richer a fost inspirată de un fragment din cartea lui C.S.Lewis – Mere Christianity. În acest pasaj un fiu cere tatălui său 6 penny (sixpence) pentru a-i cumpăra un cadou. Leigh Nash, solista, explică în cadrul emisiunii The Late Show with David Letterman că există o corelație între titlu și analogia cu „Dumnezeu care ne dăruie cadouri pentru a-l glorifica”.

Muzicianul Richard Hall a primit la naștere al doilea nume – Melville, iar părinții l-au numit dintotdeauna Moby. Aceștia i-au povestit că autorul romanului Moby Dick a fost, de fapt, strămoșul său.

sursa: haibun.md

Share