Trei bărbați – trimiși pe banca acuzaților pentru trafic de droguri în valoare de circa 3 mln. lei

Trei bărbați – trimiși pe banca acuzaților pentru trafic de droguri în valoare de circa 3 mln. lei

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță trimiterea în judecată a trei bărbați din Chișinău și Orhei, care au pus în circulație peste 1,4 kg de droguri tip PVP și 4,7 kg de marijuana, începând din 2021, informează OFICIAL.

De asemenea, procurorii PCCOCS i-au pus sub învinuire și pentru introducerea drogurilor în țară, din Ucraina, în calitate de membri ai grupului infracțional investigat. Potrivit estimărilor, cantitatea de droguri ridicată ar valora pe piața neagră circa trei milioane lei.

La solicitarea procurorilor PCCOCS, Judecătoria Chișinău a dispus aplicarea sechestrului asupra automobilului folosit pentru contrabandă și traficarea drogurilor, în valoare de crica 100.000 lei. De asemenea, magistrații au satisfăcut solicitarea procurorilor în privința prelungirii arestului preventiv față de unul din cei trei învinuiți, cu vârstele cuprinse între 26 și 31 de ani, cel mai în vârstă fiind deja în penitenciar pentru trafic de droguri, de unde însă-și exercita rolul de dirijare a operațiunilor de către ceilalți membri ai grupului infracțional. În ceea ce privește al treilea membru, acesta este spitalizat, iar judecătorii i-au aplicat obligația de prezentare în fața oamenilor legii.

Potrivit legii, infracțiunile comise se pedepsesc cu închisoarea pentru un termen de până la 15 ani. În ceea ce privește alți membri ai grupului infracțional, investigațiile continuă în privința celui de-al patrulea, de comun cu Poliția de Frontieră, iar un altul este anunțat în căutare. Atât cei trimiși în judecată, cât și cei în curs de investigare, se prevalează de prezumția nevinovăției, până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești finale, ca drept al lor prevăzut de lege.

Share