Trafic intensiv la frontieră! S-a format o coloană de mijloace de transport pe sensul de ieșire din țară

Trafic intensiv la frontieră! S-a format o coloană de mijloace de transport pe sensul de ieșire din țară

La ora actuală se atestă trafic intensiv în punctul de trecere Palanca-Maiaki-Udobnoe, fiind formată o coloană de mijloace de transport pe sensul de ieșire din țară.

În acest sens, reprezentanții autorităților de frontieră și vamale din R. Moldova și Ucraina activează la capacitate maximă în vederea fluidizării traficului transfrontalier.
Totodată, rămân nefuncționale punctele de trecere de tip debarcader Soroca-Țekinovka (interstatal, local) și Cosăuți-Iampoli. Amintim că acestea și-au sistat activitatea din cauza ridicării nivelului de apă în râul Nistru. Recomandăm participanţilor la traficul transfrontalier care şi-au planificat traversarea frontierei prin punctele de trecere nominalizate, să se folosească de serviciile PTF Otaci-Moghileov-Podolsk (rutier).

În scopul susținerii participanților la traficul transfrontalier, Poliția de Frontieră recomandă:
 verificarea valabilității şi statutului documentului de călătorie în baza căruia se traversează frontiera de stat.
 tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniţă, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele și pentru a evita formarea rândurilor în punctele de trecere.
 consultarea aplicației ”TRAFIC ONLINE” de pe pagina oficială a Poliției de Frontieră, care prezintă media timpilor de aşteptare în punctele de trecere a frontierei (rutier) pentru autoturisme.
 manifestarea de înțelegere, răbdare și disciplină, ținând cont de regulile de aflare și traversare a frontierei de stat.

Mihaela Rotari 

Share