Țigări ascunse sub capota mașinii, descoperite la frontieră

Țigări ascunse sub capota mașinii, descoperite la frontieră

Patrupedul Poliției de Frontieră „Nero” a ajutat echipa mixtă de control, formată din polițiștii de frontieră și vameși, la identificarea unui tânăr moldovean care intenționa în mod fraudulos să treacă țigarete peste frontieră.

Bărbatul a amenajat un loc special sub acumulatorul autoturismului pentru transportarea nestingherită ale acestora. Incidentul a fost consemnat în această amiază în punctul de trecere Giurgiulești-Galați.

Pe sensul de ieșire din țară s-a prezentat cetățeanul moldovean de 36 de ani. În timpul efectuării procedurii de control, comportamentul acestuia a dat de bănuit polițistului de frontieră, fiind luată decizia extinderii verificărilor. După controlul documentelor, au fost invitați vameșii și o echipă canină a Poliției de Frontieră pentru o verificare minuțioasă a mijlocului de transport de model Ford Scorpje.

În rezultat, patrupedul Nero a semnalat în partea din față a mașinii prezența produselor de tutungerie. La examinarea ulterioară, camuflate sub acumulator s-au descoperit peste 1500 de țigarete, fără timbru de acciz. Conducătorul auto a evitat să dea declarații vizavi de cele depistate. În continuare cazul este cercetat de organul vamal.

Un lot de marfă în asortiment, estimat la aproximativ 140 mii de lei, a fost reținut ieri noaptea de către polițiștii de frontieră din Direcția regională NORD. Pe traseul Criva – Lipcani, o patrulă a Poliției de Frontieră a oprit în trafic un mijloc de transport de model Renault Megane, la volanul căruia se afla un cetățean moldovean de 42 de ani. Vizual polițiștii de frontieră au observat că mașina era ticsită cu bunuri, fapt pentru care s-a cerut verificarea acesteia.

Ca urmare s-a constatat prezența unei cantități impunătoare de electrocasnice, încălțăminte, instrumente auto și altele, bunuri care erau transportate fără acte de însoțire. În declarații, șoferul a precizat că avea rolul de ”curier”, trebuia doar să transporte marfa în orașul Edineț, de unde probabil ca aceasta să fie comercializată pe piața orășănească.

Lotul de bunuri a fost reținut pe teritoriul Sectorului Poliției de Frontieră Criva, până la elucidarea circumstanțelor pe caz.

Mihaela Rotari

Share