Tentativă de transportare ilicită a unui lot de accesorii pentru reţeaua „WHY”

Tentativă de transportare ilicită a unui lot de accesorii pentru reţeaua „WHY”

Angajații Poliției de Frontieră și Serviciului Vamal din punctul de trecere Sculeni au înregistrat o tentativă de transportare ilicită a unui lot de accesorii pentru reţeaua „WHY”, precum şi alte mijloace tehnice, valoarea cărora depăşeşte 100 mii lei.

Ieri, 19 februarie, aproximativ la orele 14:00 , la pista de control „intrare autoturisme” pentru efectuarea controlului de rigoare s-a prezentat un microbus de model „Mercedes 311 CDI”, cu numere de înmatriculare de Orhei.

Șoferul, un cetățean moldovean, domiciliat în or. Orhei, având în calitate de pasageri 6 persoane cu bagajele personale și bagaje neînsoțite în compartimentul marfar, se deplasa din Italia în Republica Moldova.

Conform procedurii specifice controlului vamal, pasagerii și șoferul au declarat doar haine şi alte bunuri personale.

Ca rezultat al verificărilor minuţioase, declanşate de echipa comună de control, în compartimentul marfar al unității de transport, sub colete și transmisiuni neînsoțite au fost depistate circa 60 (buc. ) accesorii pentru reaţeau „WHY” şi alte mijloace tehnice, care nu au fost declarate sau prezentate controlului vamal în forma stabilită.
De menționat că, mărfurile au fost dosite, în scopul transportării ilicite și ulterioara comercializare ilegală ale acestora. La moment, mărfurile sunt supuse examinărilor de rigoare pentru a determina valoarea exactă.

În aceste condiţii, organul vamal a recurs la confiscarea lotului de marfă, iar cazul este în continuare investigat în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și sancționării conform prevederilor legale.

Doina Secrieru

Share