Tânăr de 22 de ani, condamnat la 8 ani închisoare în penitenciar de tip închis. Motivul

Tânăr de 22 de ani, condamnat la 8 ani închisoare în penitenciar de tip închis. Motivul

Un locuitor al capitalei, în vârstă de 22 de ani, a fost condamnat pentru trei capete de acuzare.

Potrivit probatoriului administrat de procurori, în primăvara anului 2012, inculpatul a pregătit organizarea un atac tâlhăresc asupra unei staţii de alimentare cu petrol din apropierea corn. Stăuceni, deţinând o armă şi cagule. Atacul însă a eşuat, deoarece complicii acestuia au renunţat, în ultimul moment, să participe la infracţiune. În aceeaşi perioadă, inculpatul a dobândit ilicit, prin abuz de încredere, de la o tânără 100 de euro şi un notebook, pe care nu le-a restituit proprietarei, cauzându-i părţii vătămate o daună materială în proporţii considerabile.

Într-un alt episod, inculpatul a fost învinuit că în timp ce se afla în mun. Chişinău, a insultat vânzătoarea unui magazin. Femeia şi-a chemat soţul în apărare, însă inculpatul i-a aplicat bărbatului multiple lovituri cauzându-i vătămări corporale, părăsind locul infracţiunii.

Pentru pregătirea atacului tâlhăresc, escrocheriei şi acţiuni huliganice, inculpatul a fost recent condamnat de Judecătoria sect. Rîşcani la 8 ani închisoare în penitenciar de tip închis.

Sentinţa este cu drept de atac.

 

Maria Roşca

Share