Declarație: „Sunt pași concreți ce trebuie implementați pentru a ajunge și mai aproape de reunificarea R. Moldova cu România”

Declarație: „Sunt pași concreți ce trebuie implementați pentru a ajunge și mai aproape de reunificarea R. Moldova cu România”

Activistul-unionist, Garri Cîrcîș, din Republica Moldova, în prezent – student consilier la Facultatea de Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării, Universitatea de Vest din Timișoara, a comunicat despre așteptările sale de la anul unionist 2018, informează Oficial.

„Aș vrea să cred că 2018 va fi un an plin de proiecte implementate cu succes, ce vor avea drept scop apropierea României și Republicii Moldova, din punct de vedere economic. Unul dintre aceste proiecte ar fi construcția autostrăzii Târgu Mureș-Iași-Ungheni și prelungirea gazoductului Iași-Ungheni până la Chișinău”, a precizat el.

Prin urmare, basarabeanul a vorbit despre necesitatea unor „pași concreți” în atingerea idealului Unirii. „Sunt pași concreți ce trebuie implementați pentru a ajunge și mai aproape de acel ideal pentru care fiecare ni-l dorim – reunificarea Republicii Moldova cu România și anularea, astfel, a urmărilor pactului Ribbentrop – Molotov”, a declarat Garri Cîrcîș.

Notă: Oficial.md cu ocazia sfârșitului de an 2017, dar și împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire – în 2018, a demarat un proiect cu privire la relația Republicii Moldova – România în atingerea idealului Unirii.

sursa foto: Professional Speaker

Mihaela Conovali 

Share