Start Campaniei cu privire la articolele de tutun comercializate

Start Campaniei cu privire la articolele de tutun comercializate

Inspectorii Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței au demarat o Campanie de informare în vederea inspectării articolelor de tutun comercializate.

În rezultatul inspectării mai multor puncte comerciale din capitală și gherete, care comercializează produse de tutun, rulări în țigarete și produse conexe, s-au constatat mici abateri de la respectarea noilor reglementări privind etichetarea produselor cu avertismente de sănătate, prin admiterea de către agenți economici a câtorva pachete (2, 3 pachete) de țigări nemarcate cu avertismentele corespunzătoare.

La depistarea micilor abateri, agenții economici s-au autosesizat, oferind asigurări că produsele neetichetate corespunzător vor fi eliminate în cel mai scurt timp de pe tejgheaua magazinului, intrararea în vigoare a reglementărilor în ceea ce privește marcarea produselor de tutun fiind cunoscute de către aceștia.

Campania de informare: „Respectă legea, comercializează cu bun simț” are ca scop monitorizarea și mobilizarea agenților economici privind obligațiile de a comercializa articolele de tutun, a tutunului destinat rulării în țigarete și produse conexe conform prevederilor legale, în rezultatul acestor acțiuni, de a descuraja și diminua fumatul în rândul populației. Campania se va derula până la finele lunii iulie, timp în care se vor inspecta o serie de puncte comerciale din țară.

Mihaela Rotari 

 

Share