Starea antiincendiară și normele de securitate la taberele de odihnă din țară, verificate de pompieri

Starea antiincendiară și normele de securitate la taberele de odihnă din țară, verificate de pompieri

Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale al MAI continuă verificările în domeniul prevenirii incendiilor la toate taberele de odihnă pentru copii din ţară. Inspectorii supravegherii de stat a măsurilor contra incendiilor evaluează riscul de ardere a obiectivelor, venind cu îndrumări şi prescripţii în adresa factorilor de decizie.

Responsabilii taberelor de odihnă prezintă specialiştilor mijloacele primare de intervenţie, sistemele de semnalizare şi înştiinţare la incendiu, dar şi sursele de apă pentru stingerea focului. Inspectorii verifică dacă obiectivele sunt dotate cu hidraţi exteriori, panouri de incendiu şi dacă elementele combustibile ale construcţiilor sunt prelucrate cu material ignifug.

Mai mult, pompierii nu scapă cu vederea accesul autospecialelor de intervenţie pe teritoriul taberelor şi căile de evacuare, care trebuie menţinute deschise şi libere.

Pe tot parcursul verii, inspectorii Serviciului Situații Excepționale vor merge în atberele de copii din țară, pentru a instrui sistematic cadrele didactice și copiii, în domeniul bazelor securității vieții, antrenîndu-i în activități interactive cu participarea pompierilor și autospecialelor.

Scopul acestor acțiuni este de a aminti tinerii generații regulile de securiate, astfel prevenind situațiile excepționale cu pierderi de vieți.

Mihaela Rotari

Share