(Sondaj) Cei mai mulți dintre moldoveni consideră că trăiesc „mult mai rău” în R. Moldova, comparativ cu doi ani în urmă

(Sondaj) Cei mai mulți dintre moldoveni consideră că trăiesc „mult mai rău” în R. Moldova, comparativ cu doi ani în urmă

Cei mai mulți moldoveni consideră că, la moment trăiesc „mult mai rău”, comparativ cu doi ani în urmă. Cel puțin așa arată un studiu realizat de ISPRI și IDIS Viitorul, pe un eșantion de 1134 de persoane în perioada 25 ianuarie – 5 februarie, transmite OFICIAL.

Astfel, fiind întrebați „cum la moment trăiesc oamenii în Republica Moldova, comparativ cu doi ani în urmă (anul 2020), 41,5% dintre respondenți au menționat că – „mult mai rău”, iar 38,6% au răspuns – „mai rău”.

Dintre intervievați, 13,1% consideră că trăiesc „mai bine” și 0,4% – „mult mai bine ”. Ceilalți, 6,4 % dintre respondenți nu au avut răspuns la întrebarea dată.

Tot în cadrul acestui studiu, respondenții au menționat că principalele probleme cu care se ciocnesc sunt: prețurile majorate, salariile/pensiile mici, șomajul/lipsa locurilor de muncă, sărăcia, corupția, boala, lipsa încălzirii pe perioada rece, criminalitatea, infracțiunile, calamitățile naturale, relațiile interetnice și altele.

Doina Buruiană

Share