Sistări de circulație la intrare în Chișinău. Declarație: „Înțelegem că reparația e necesară… dar doar de 2 ori am văzut oameni lucrând acolo”

Sistări de circulație la intrare în Chișinău. Declarație: „Înțelegem că reparația e necesară… dar doar de 2 ori am văzut oameni lucrând acolo”

„Podul impotenței… De vreo săptămână a fost închis podul de la intrarea în Chișinău, direcția Ungheni (acolo unde șoseaua Balcani duce spre Buiucani). În ultimele 5-6 zile am trecut pe acolo de vreo 10 ori în intervalul orelor 09:00-19:00. Îmi duc în regiune ceea fetița la grădiniță. Pentru că podul e închis, trebuie să faci o ocolire de circa 2 km. Deoarece șoferii în Moldova sunt gata să-și calce propria mamă, numai ca să ajungă mai repede, a fost necesar să fie plasate câteva mașini de poliție pe această porțiune de 2 km, ca să fie evitate accidentele și situațiile de pericol. Asta tot e ok. Toți înțelegem că reparația podului e necesară și nu e nici o problemă în a face ocolirea asta zilnic. Dar din cele 10 ori de câte am trecut pe lângă pod în ultimele zile, doar de 2 ori am văzut oameni lucrând acolo” – scrie avocatul Dumitru Sliusarenco, informează OFICIAL.

În același timp, Sliusarenco a mai declarat: „Repet, trec între orele 09:00-19:00. Două ori din zece!!! Nu aștept rapiditate japoneză ori organizare germană, care repară poduri în 2-3 zile. E ok reparația să dureze două săptămâni sau o lună. Dar când lucrările încep la 11:00 și se termină la 16:00 și acolo lucrează 3 oameni, iar restu 7 beau cafea și se plimbă dintr-o parte în alta – avem o problemă. Este o impotență cronică de responsabilitate și diligență. Nu există organizare, există doar nacialinici. Nu există eficiență, există acte de primire-predare și facturi. Nu există dorință, doar obligație”, mai adaugă Sliusarenco.

Totodată, el mai spune: „Am fi putut construi un stat prosper în 30 de ani. Dar reparăm un pod jumătate de an, în timp ce l-am putea repara într-o săptămână. Există prea mulți șefi ocupați cu a fi șefi. Facem ocolire la pod de 2km și ajungem cu ocolirea democrației după 30 de ani”, a conchis Sliusarenco.

Doina Secrieru

Share