Ședință de lucru în vederea constituirii Comisiei privind selectarea candidatului la funcția de judecător la CtEDO

Ședință de lucru în vederea constituirii Comisiei privind selectarea candidatului la funcția de judecător la CtEDO

La Ministerului Justiției, la 15 octombrie curent, a avut loc o ședință de lucru în vederea constituirii Comisiei privind selectarea candidatului la funcția de judecător din partea Republicii Moldova la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CtEDO), informează OFICIAL.

Radu Foltea, Secretar de Stat al Ministerului Justiției, a menționat despre importanța convocării acestei ședințe, întru asigurarea eficientă a definitivării constituirii Comisiei privind selectarea candidatului la funcția de judecător din partea Republicii Moldova la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului, întru asigurarea unei bune desfășurării, transparente și obiective a concursului de desemnare a judecătorului din partea RM la CtEDO.

În cadrul ședinței, au fost discutate preponderent aspecte ce țin de constituirea Comisiei respective, modalitatea de selectare a membrilor comisiei, care instituții ale statului vor fi parte a acesteia.

Totodată, au fost abordate anumite prevederi ale Regulamentului privind modul de organizare și desfășurare a concursului pentru suplinirea postului de judecător la CtEDO, în scopul realizării calitate a procesului de selectare a candidatului.
În cadrul acestei întrevederi au participat reprezentanți ai Curții Supreme de Justiţie, Aparatului Președintelui Republicii Moldova, Ministerului Afacerilor Interne, Consiliului pentru prevenirea şi eliminarea discriminării şi asigurarea egalității, AO „Centrul de Resurse Juridice din Moldova”, AO „Institutul pentru Politici și Reforme Europene”, precum și reprezentanți ai mediului academic și experți în domeniul drepturilor omului.

Cristina Pendea

Share