Secretarul general de stat al MJ despre acțiunile pentru viitor ale instituției

Secretarul general de stat al MJ despre acțiunile pentru viitor ale instituției

Ministerul Justiției a organizat, astăzi, primul briefing săptămânal, în cadrul căruia secretarul general de stat al ministerului, Anatolie Munteanu, a prezentat ce activități va avea instituția în perioada imediat următoare, transmite Oficial.

Anatolie Munteanu a informat despre participarea ministrului Justiției, Vladimir Cebotari, dar și a mai multor funcționari la Forumului moldo-român în domeniul justiției, desfășurat la București.

„Este a doua ediție a acestui eveniment. Exercițiul de la București va fi un bun prilej de a continua colaborarea țărilor noastre în domeniul justiției. Vor fi peste 100 de persoane din ambele tabere. Ca subiecte, la acest forum, vor fi optimizarea funcționării sistemului judiciar, redimensionarea volumul de activitate, locul și rolul justiției în societate, etc.. Informăm că, Inspectoratul Național de Probațiune din Moldova și Direcția Națională de Probațiune română vor semna un Memorandum de colaborare”, a spus Anatolie Munteanu.

De asemenea, secretarul general de stat al Ministerului a informat că proiectul Legii privind măsurile și serviciile destinate copiilor cu un comportament delincvent este gata de a fi pus în dezbateri publice.

„În proiect sunt stipulate mai multe detalii care le vom supune dezbaterilor publice. Proiectul prevede suport pentru copiii care săvârșesc infracțiuni privind corectarea și reeducarea acestora, dar și atragerea în proces a părinților”, a spus Anatolie Munteanu.

Mihaela Rotari

Share