Secretarul de stat al MAI a făcut cunoștință cu programul de instruire a salvatorilor și pompierilor

Secretarul de stat al MAI a făcut cunoștință cu programul de instruire a salvatorilor și pompierilor

Secretarul de stat al MAI, Daniella Misail-Nichitin, a întreprins o vizită la Centrul de instruire al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI din localitatea Răzeni, raionul Ialoveni.

Vizita la Centrul de instruire face parte din procesul de evaluare a nevoilor de instruire continuă și necesitatea dezvoltării unei infrastructuri potrivite pentru crearea și creșterea abilităților angajaților MAI. Fapt ce va contribui la sporirea serviciilor de calitate pentru cetățeni.

În acest sens, secretarul de stat a făcut cunoștință cu programul de instruire al salvatorilor și pompierilor, precum și a analizat infrastructura și serviciile oferite, subliniind importanța pregătirii și formării salvatorilor atât în cursurile inițiale, dar și în ridicarea nivelului de calificare – etape necesare pentru acordarea suportului societății în diverse situații de criză, dar și la salvarea vieților omenești.

Este de menționat, că datorită unei cooperării eficiente și continue dintre Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova și României, urmează a fi implementat un proiect comun pentru construirea unei unități speciale destinate pregătirii angajaților conform standardelor europene, respectiv vor fi primii pași spre fortificarea cooperării în cadrul mecanismului de protecție civilă europeană.

Share