Scuarul „George Coșbuc” din Chișinău – inaugurat, după reabilitare (FOTO)

Scuarul „George Coșbuc” din Chișinău – inaugurat, după reabilitare (FOTO)

Primăria municipiului Chișinău informează că, a fost inaugurat oficial, după reabilitare, scuarul „George Coșbuc”, din sectorul Râșcani al capitalei, informează OFICIAL.

Reabilitarea scuarului „G. Coșbuc” a inclus reconstrucția aleilor pietonale, amenajate în pavaj, renovarea gazonului (care este dotat cu irigare automată), instalarea iluminatului public pietonal și a mobilierului urban. De asemenea, a fost amenajat un teren de joacă pentru copii și a fost montată o cișmea.

Proiectul de execuție privind reabilitarea scuarului „George Coșbuc” a fost realizat de către echipele de arhitecți, autorii concepției: S.R.L. „LAMIEZ” și AO „Centru de urbanism”, care au obținut locul I la Concursul municipal de profil, desfășurat în perioada 02 – 29 octombrie 2018.

Andrei Vatamaniuc, designerul proiectului, a declarat că autorii conceptului privind reabilitarea spațiului public și-au propus să creeze o zonă simplă, care se încadrează în centrul istoric, dar în același timp accesibilă pentru oameni: părinți cu copii, tineri, iubitori ai sportului și pentru persoane cu mobilitate redusă.

Costul lucrărilor pentru reconstrucția scuarului este de cca 1 milion de lei, dintre care 40 la sută reprezintă partea de grant oferit de Ministerul Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare, iar restul sumei este acoperită din sursele bugetului municipal.

img (1)

img (2)

img (4)

img (5)

img (6)

img (7)

img

Mihaela Rotari

Share