Scopuri ambițioase. Până în 2025 Moldova va avea 2 centrale termoelectrice de cogenerare

Scopuri ambițioase. Până în 2025 Moldova va avea 2 centrale termoelectrice de cogenerare

Până în anul 2025, Moldova va avea două centrale termoelectrice de cogenerare. A fost lansată licitația pentru proiectarea și construcția centralelor electrice de cogenerare, informează OFICIAL.

Potrivit ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, noile centrale vor fi bazate pe tehnologia flexibilă – motoare cu ardere internă și vor avea o capacitate de 55 MW/h energie electrică și 43 Gcal/h.

Acestea vor înlocui fosta CET-1, care a fost dată în exploatare încă în anul 1951.

Procedurile de achiziție a serviciilor de proiectare, furnizare, instalare și punere în funcțiune a centralelor au fost lansate de către Unitatea Consolidată pentru Implementarea și Monitorizarea Proiectelor în domeniul Energeticii. Documentele de licitație pot fi găsite aici: https://bit.ly/3iEydqT

Noile centrale eficiente vor avea și instalații fotovoltaice cu o capacitate de 100 kW, contribuind astfel la dezvoltarea surselor de energie regenerabilă din țară.

Construcția celor două centrale vine să susțină independența energetică a Republicii Moldova și sunt construite cu sprijinul financiar al World Bank Moldova.

Share