Schimbări radicale la Ungheni

Schimbări radicale la Ungheni

Două evenimente cu genericul „Promovarea unui mod sănătos de viaţă” vor avea loc la 31 mai şi 1 iunie în oraşul Ungheni. În ultima zi a lunii mai, în parcul de lângă Piaţa Independenţei, va fi inaugurată prima tablă de şah de dimensiuni mari, anunță serviciul de presă al PLDM.

Ideea aparţine Primăriei oraşului Ungheni, care şi-a propus să contribuie la popularizarea acestui „sport al minţii” și să susţină, prin organizarea unor activități în spații publice deschise, promovarea unui mod sănătos de viață. Tabla va avea o dimensiune de 4×4 metri, iar piesele sunt făcute din lemn de pin.

La 1 iunie 2015, va fi inaugurat un nou stadion multifuncţional, în cartierul Dănuţeni, în apropierea fostei fabrici Biochimice. Stadionul are un teren de fotbal cu gazon natural, piste de alergare, un teren de joacă pentru copii.

Cu ocazia inaugurării stadionului, Primăria Ungheni organizează şi două meciuri amicable de fotbal între: FC Ungheni şi echipa din cartierul Dănuţeni, echipa Şcolii sportive şi echipa de juniori din localitate.

Primarul de Ungheni, Alexandru Ambros, susţine că, de opt ani, de când se află în fruntea primăriei, au fost realizate peste o sută de proiecte, investiţiile ridicându-se la peste 170 de milioane de lei. În prezent, oraşul Ungheni este unul dintre cele mai frumoase şi amenajate localităţi din Republica Moldova, cu drumuri reparate capital, cu un sistem de semaforizare modern, cu kilometri de trotuare noi. Este oraşul-model în ceea ce priveşte salubrizarea, cu spaţii verzi şi instituţii de cultură amenajate.

Mihaela Rotari

Share